Navigacija
O konferenciji
Gosti
Program
Pitching natjecanje
Partneri
Kontakt

O konferenciji

Jedna od najmoćnijih žena Wall Streeta, Sallie Crawcheck, proglasila je 2017. godinom financijskog feminizma.

Velika investitorska kuća Fidelity nedavno je objavila rezultate istraživanja koji pokazuju da žene investitorice već cijelo desetljeće postižu bolje rezultate od muškaraca. Zanimljivo je da im to uspijeva i uz manja izlaganja rizicima.

Budući da u Hrvatskoj skoro pa i nema investitorica, cilj ove konferencije je motivirati, potaknuti i educirati poslovne žene da počnu investirati.

Zašto doći na konferenciju?

Uspješne poslovne žene nisu uvijek svjesne mogućnosti koje im daje „novac sa strane”.

„How many millionaires do you know who have become wealthy by investing in savings accounts? I rest my case.”

— Robert G. Allen

Konferencija je namijenjena financijski neovisnim ženama; uspješnim poduzetnicama i/ili visokopozicioniranim ženama iz privatnog i javnog sektora koje nemaju iskustva s investiranjem, ali su spremne na nove izazove.

Women Invest: What, How and Why? uvodi u svijet ženskog investiranja i daje odgovore na pitanja što, kako i zašto početi ulagati u žensko poduzetništvo.

Prednosti investiranja u žensko poduzetništvo

"It's not how much money you make, but how much money you keep, how hard it works for you, and how many generations you keep it for."

— Robert Kiyosaki

  • Ulaganje u žensko poduzetništvo daje priliku investitoru upoznati osobu u koju ulaže i samim time smanjiti rizik ulaganja, ali se i aktivno uključiti u poslovanje u onoj mjeri u kojoj želi.
  • Skoro svaka žena barem jednom u karijeri poželi promijeniti zanimanje. U tom slučaju ulaganje može dobiti i dodatnu vrijednost ako uložite u nešto čime ste se oduvijek željeli baviti, ali se nikad niste odvažili.
  • Ulaganjem u žensko poduzetnišvo potičemo stvaranje proizvoda i usluga namijenjenih ženama koje ćemo i same koristiti i tako si olakšati svakodnevni život.
  • Ulaganjem direktno utječemo na stvaranje pozitivne poduzetničke klime u zajednici. Svi se sjećamo svojih početaka – koliko bi nam bilo lakše da nam je netko pomogao financijski, ali i savjetima, iskustvom, kontaktima.
  • Odličan način da uspješne poslovne žene postanu svjesne svoje moći i promijene rodnu neravnopravnost u biznisu kroz win-win rješenja.
  • Stvaranje novih poslovnih prilika kroz umrežavanje s ostalim investitoricama.

Program

Okupit ćemo istaknute žene hrvatske poduzetničke scene i predstavnice ženskih udruga kako bismo razgovarali o mogućnosti pokretanja mreže investitorica u Hrvatskoj. Pokrit ćemo i dodatne oblike ulaganja kao što su mentorstvo, sponzorstvo i partnerstvo, čut ćemo priče uspješnih poduzetnica, ali i onih koje su tek nedavno krenule u poduzetničke pothvate. Dotaknut ćemo se pravne i porezne strane investiranja, a na kraju sve začiniti pitching natjecanjem i networkingom.

Partneri konferencije

Kontakt

Za upite o sponzorstvu, press i ostale informacije kontaktirajte nas na info@womeninvest.com.hr.

Image used under license from Freestock.com